maanantai 30. syyskuuta 2013

Interested in....

Kun on ollut vuoden poissa, Helsinkiin on tullut paljon uusia, kiehtovia ravintoloita. Helsingin uudet ravintolat noudattavat samantyylistä, modernia otetta, joka ainakin minua tällä hetkellä kiinnostaa. Monesta olen kuullut hyvää, ja näissä paikoissa haluaisin päästä käymään ihan tässä lähitulevaisuudessa...

Kuva: http://www.pastis.fi/
Pastis. Hyvää ruokaa bistro-tyyliin. Kohtuullinen hintataso ja kuulemma erittäin maukas lounas!

Kuva: http://cholo.fi/
Cholo on tässä ihan meidän kotinurkilla, kuulemma aidon makuista meksikolaista.

Kuva: http://www.tresbones.fi/
Tres Bones, jonka omat nettisivutkin on hieman vaiheessa, mutta esim. lounas houkuttaa kohtuullisella hintatasolla, ja keittiön puolelta löytyy osaava porukka.

Kuva: http://madame.fi/
 Krog Madamea on kehuttu, ja sieltä saa esim. kaupungin parhaan hinta-laatusuhteen lounaan, kuulemani mukaan.

Kuva: http://patrona.fi/
Patrona on ilmeisesti Cholon isosisko, josta saa aitoja makuja Meksikosta.


When you are gone from Helsinki for a year, there a so many new, fascinating places that I would like to visit. Soon, I hope! Here are just a few restaurants, where I would like to have a taste.

torstai 26. syyskuuta 2013

Trendy burgers

Lontooseen tuntuu nousevan trendikkäitä hampurilaispaikkoja kuin sieniä sateella. Viimeisimpinä tulokkaina Lontooseen ovat saapuneet USA:ssa erittäin suositut Shake Shack ja Five Guys, jotka avasivat ravintolansa Covent Gardenissa heinäkuussa. Oma suosikkini on kuitenkin Byron, sillä siellä on mukava tunnelma, ja hinta-laatusuohde on kohdallaan. Byronit ovat kaikki sisutukseltaan erilaisia, ja ne ovat juuri trendikkään teollisesti sisustettu. Byronissa kannattaa maistaa mahtavien burgereiden lisäksi myös kesäkurpitsa-ranskalaisia. Side orderit on melko isoja, niin meille kahdelle riitti yleensä omat hampparit ja yksi side order jaettavaksi. Laskukin on kohtullinen, kun burgerit ovat n. 8 puntaa ja side orderit 3 puntaa. Niin, ja mies on tyytyväinen kun saa lemppariolutta Dead Pony Club Pale Alea.

Cute flag!

Among hotpots and dumplings, burgers are the -IT- thing at the moment in London. There are so many good burgerplaces, which all kinda work the same way: handmade burgers and industrial restaurant decorations. Byron is my favourite from all the burger places which I have tried in London. The value for the money is awesome, the restaurants are trendily decorated and yes, Dead Pony Club Pale Ale is served. Recommended!

tiistai 17. syyskuuta 2013

Boulevard Social

Kävimme tässä eräänä iltana Helsingin Bulevardilla sijaitsevassa Boulevard Socialissa. En ollut käynyt kyseisessä ravintolassa aiemmin, ja meidän teki mieli pientä naposteltavaa ja hieman viiniä. Vaikka oli perjantai-ilta, Boulevard Socialin terassilla oli hyvin tilaa aurinkoisena myöhäiskesän iltana. Tämä ravintola on erityisen ihana, sillä kaikki annokset on tarkoitettu jaettaviksi, joten pystyimme tilaamaan pieniä annoksia ja samalla maistelemaan useita eri makuja.





Boulevard Socialin nettisivuilla ravintolaa ja sen makumaailmaa kuvataan näin:

"Boulevard Social on Helsingin ensimmäinen Välimeren ympäristön makuihin keskittynyt ravintola. Ajattele raikkaita yrttejä ja sitrushedelmiä, rouhittuja pähkinöitä, paahdettuja mausteita, maailman parhaita oliiviöljyjä, mehukasta lihaa ja marokkolaisen torin väriloistoa, niin pääset lähelle Boulevard Socialin makupalettia."

Menun ja yhteystiedot löydät Boulevard Socialin nettisivuilta. 

Ruoka oli hyvää ja tunnelma täydellinen, edes Bulevardin hälinä ei haitannut. Söimme seuraavanlaisia herkkuja....

gazpacho & prawn coctail

kofta & yogurt dressing

lamb hot dogs

truffle & cauliflower scallops

same same... yummy!

Kaikki mitä maistoin, oli todella hyvää. Erityisesti mieleen jäivät täydelliset kampasimpukat. Sen lisäksi että ruoka oli maukasta, oli se mielestäni kohtuuhintaista. Iso lasi viiniä ja herkkuja pieneen nälkään yht. 42 €, tippien kera.

Suosittelen lämpimästi!


I have wanted to visit Boulevard Social since it was opened. This one warm late summer night, we went to Boulevard Social for wine and snacking. The portions are perfect to be shared, and the food is awesome. It is located in the Helsinki city center, Bulveardi 6. The total bill for a big glass of wine and the food for small hunger was only 42 € - not bad. I can recommend this place; they have awesome menu and the atmosphere is warm and welcoming. Highly recommended!

lauantai 14. syyskuuta 2013

Cupcakes

Kuppikakut ovat ihania ja tykkään aina testailla niistä uusia makuja. Valitettavasti usein kuitenkin kuppikakuissa on vain kaunis kuori, ja itse leivonnainen ei maistu miltään. Nyt olen löytänyt Lontoostakin paikan, jossa herkut maistuvat sille mille pitääkin.

Vaikka suurin kuppikakkuhuuma tuntuu olevan ohi, niin näitä söpöjä kuppikakkupaikkoja löytyy useita niin Lontoosta kuin Helsingistäkin. Helsingissä suuren suosion on saavuttanut esimerkiksi Mormor Cupcakes, jonka osa tuotoista käytetään hyväntekeväisyyteen.

Lontoossa on useita tunnettuja kuppikakkupaikkoja. Esimerkiksi Hummingbird Bakery on noussut jo kulttimaineeseen, mutta oma suosikkini on Lola's Cupcakes. Lola's Cupcakesin kuppikakut ovat söpöjä, ja hinta-laatusuhde on mielestäni kohdallaan.


Lola's Cupcakesilla on Lontoossa useita myymälöitä, ja näitä herkkuja on myynnissä esimerkiksi Harrodsilla ja Oxford Circuksen Topshopissa. Kokovaihtoehtoja on kaksi; pienet maksavat n. 1.35£ kappale ja isoillakin on hintaa vain n. 2.60£, mausta riippuen. Kohtuuhinta mielestäni! Nämä kuppikakut ovat käsintehtyjä, ja sen hintaisia että niitä voi ostaa vaikka kerralla kaksi pientä ja kokeilla eri makuja :) Ja vaihtoehtoja on paljon...


Lisää tietoa löydät Lola's Cupcakesin sivuilta.


In London, Lola's Cupcakes are my favourite ones. The price is right and they are delicious! You can find Lola's Cupcakes e.g. at Harrods or Topshop Oxford Circus. Find out more on their webpage here.

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Arbutus

Lontoossa löytää helposti edullisia ravintolatarjouksia, jos vain jaksaa hieman nähdä vaivaa. Hyviä paikkoja tarkistella ravintolavinkkejä ovat mm. Yelp, Time Out ja Toptable -sivustot. Löysimme sattumalta edullisen Pre Theatre -tarjouksen Michelin -tähdellä varustettuun Arbutukseen.

Menu of the day

Monet ravintolat tarjoavat edullisia pre- tai post theatre menuja, joihin yleensä sisältyy muutama ruokalaji sekä lasi viiniä. Nämä tarjoukset ovat voimassa alkuillalla, normaalisti kello 19.00 saakka. Noh, meitä aikainen dinneri ei haitannut, enemmänkin mahtava juttu, kun pääsee Michelin -tähdellä varustettuun paikkaan syömään, ja kahdella ruokalajilla oli hintaa 18.95 puntaa ja kolmella ruokalajilla 20.95 puntaa. Arbutuksessa on myös tarjolla Plat du Jour, päivän pääruoka ja karahvi viiniä, ja hintaa sille kertyy huimat 10 puntaa. Siis pääruoka ja karahvi viiniä n. 12 euroa! Arbutus on sisustettu todella yksinkertaisesti ja tyylikkäästi, jopa hieman liiankin, sillä ainakin alkuillasta tunnelma puuttuu paikasta kokonaan, eikä edes musiikki soi.

Asparagus with pig's cheek and poached eggs. Njams.

 Olen käynyt Arbutuksessa jo kaksi kertaa tämän kesän aikana, sillä mielestäni ruoka on hyvää ja se on naurettavan halpaa. Ensimmäisellä kerralla otimme alkuruuan, Plat du Jourin sekä karahvin valkoviiniä, ja jälkiruuan. Alkuruokana meillä kaikilla oli parsaa, uppokeitetty muna, rapeaa possun poskea sekä kastiketta pähkinöiden kanssa. Todella hyvää.   

Lamb stew


Pääruokana oli Plat du Jour, joka oli lammaspataa kasvisten kera. Annoksen mukana tuli lusikka, jolla kastiketta sai juuri hyvin jokaiselle suupalalle.

Delicious

Jälkkäriksi oli muistaakseni sitruunapiirasta ja kylmä suklaafondant. En juuri muista mitä annoksissa oli, muistan ainoastaan että sitruunapiiras oli pirun hyvää.

Suosittelen Arbutusta lämpimästi, ja jos aikainen illallisaika ei haittaa, kannattaa varata juurikin pre theatre dinneri, ja koko lysti kustantaa n. 25 puntaa. Ei paha Michelin -tähden paikalle, kun Suomessa on totuttu tähtipaikoissa maksamaan itsemme kipeäksi. Arbutus sijaitsee näppärästi Sohossa, hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Lisää tietoa Arbutuksesta: http://www.arbutusrestaurant.co.uk/


Arbutus is a Michelin -starred restaurant in Soho, London. They offer pre and post theatre menus, with very affordable price. I can highly recommend e.g. asparagus with poached egg and pig's cheek. Additionally, the desserts are great. I have been there twice now, and always with these special promotion prices. Check out more information: http://www.arbutusrestaurant.co.uk/