torstai 31. lokakuuta 2013

Day & Nite Sushi Bar

Helsingissä on sellainen ongelma, että sushiravintoloita on vaikka millä mitalla, mutta hyvää sushia saa vain harvoista paikoista. Kävin vähän aikaa sitten lounaalla Itamaessa Forumissa, ja täytyy sanoa että se ei ollut mistään kotoisin. Paras tähän mennessä on mielestäni Umeshu Töölössä, mutta Day & Nite Sushi Bar oli ihan ok ja hyvällä hinta-laatusuhteella varustettu sushiravintola.

Kävimme syömässä Day & Nitessa pari viikkoa sitten, ja sushi oli hyvää ja edullista. Tilasimme 12 kpl annokset, ja hintaa niillä oli 14,50€ per annos. Lisäksi käytimme Cityshoppari-edun, -25 % kahdesta annoksesta. Hinta oli siis todella kohdillaan, ja sushi oli hyvää. Tuoreustaso ei niin hyvä kuin esim. Umeshussa, mutta paaaljon parempaa sushia kuin Itamaessa. Ravintola oli kivasti sisustettu, hyvinkin lounge -tyyliin. Ainoa ongelmamme oli palvelu. Istuimme pöydässä hyvän aikaa saamatta minkäänlaista huomiota, ja ystäväni kävi sitten tiskillä pyytämässä menun nähtäväksi. Menut kiikutettiin pöytään mitään sanomatta (kai nyt voi edes toivottaa tervetulleeksi?). Palvelu oli erittäin varautunutta, mutta voi hyvin olla että ongelmana oli kielimuuri. Noh, kaiken kaikkiaan hyvä kokemus, menen varmasti uudestaan.




I visited Day & Nite Sushi Bar a few weeks ago. It is located in Helsinki, and serves good sushi with good price. This is way better than Itamae sushi, but not as good as the sushi in Umeshu for example. The experience was ok (the service wasn't too good) and sushi was fine, so I will visit this place again for sure.

tiistai 29. lokakuuta 2013

Harrods, herkkutaivas

Harrodsista on tullut monelle Lontoon kävijälle must-visiitti. Niinhän se onkin, ei sellaisia jalokivilamppuja löydä Suomen sisustusosastoilta, ei tiettyjä herkkujuttuja edes Stockan Herkusta eikä sellaista laukkuvalikoimaa mistään liikkeestä Suomessa. Jos olet Harrodsilla käymässä, kannattaa kulkea egypiläisissä liukuportaissa, käydä sisustusosastolla, lemmikkipuolella ja ehdottomasti ruoka-osastolla. Ja niin, onhan se laukkuosastokin aika kiva! Lapsille löytyy leluosastolta niin kirjasto kuin Disney -osastokin, niin kannattaa jättää se väliin jos ei halua ostaa mitään ja on matkassa lasten kanssa, on varmaan nimittäin hankala päästä sieltä pois ilman ostoksia :)

Egyptian escalators

Liukuportaissa voi muuten silloin tällöin kuulla live-oopperaa tai muuta musisointia. Harrods on aina vähän enemmän, ja sieltä löytyy kaikki luksustuotteet - ja jos ei löydy niin tilataan. Erityisesti Harrodsin ruokaosasto on minulle tärkeä, ja siellä on pyöritty useasti. Ainoa miinus on, että herkkuosastolla on hirmu vaikeaa saada palvelua. Osastoilla on ainoastaan kassahenkilökuntaa, ei ketään keltä kysyä suosituksia jne.



Lola's cupcakes

Lola's cupcakes, the Oreo one for me!









Love that old-fashioned decoration and those service uniforms!

Harrods is a luxury department store in London. Harrods is my favourite when it comes to groceries. There are so many things to choose from, especially the chocolate section is soooo good. When you visit Harrods, the Egyptian escalatos are a must, and so are the grocery section, home decoartions and pet department. Oh, and if you travel with kids, be aware that the toy department is amazing, and you maybe have to buy something!

maanantai 28. lokakuuta 2013

Ladurée London

Ladurée on ranskalainen herkkutalo, jonka macaron-leivoksia myydään tällä hetkellä eniten maailmassa. Lontoossa Laduréella on neljä myymälää, ja yksi hienoimmista sijaitsee Harrodsilla. Nautimme hiljattain iltapäiväkahvit kyseisessä kahvilassa/myymälässä.

The menu, so cute and old-fashioned!

Macaron -leivokset tulivat erittäin suosituiksi muutamia vuosia sitten, ja sen jälkeen macaronseja on näkynyt kaikkialla, jopa Pirkka-versioina pakastehyllyssä. Ladureen kahvilassa käynti on suuri nautinto, joskin palvelu on hieman huonoa, ainakin Harrodsin kahvilassa. Mutta, hinnat eivät ole aivan mahdottomat, ja Laduréella kahvilla käynti on ilo silmälle. Laduréella ei saa kuvata, siksipä kuvani ovat ainoastaan herkuistamme. Mainittakoon kuitenkin, että valikoimaa oli huimasti, ja seinät olivat kuorrutettu koriste-macaronseilla! Harrodsin Laduréelta saa myös ihan ruoka-annoksia, ja kruununjalokivenä listalta löytyy Laduréen hienostunut afternoon tea.

All my Ladurée macarons

The coffee china was so cute!

One of each, please! :)

Ja kylläpä maistui. Kahviastiasto oli ihanan värinen, sopi erittäin hyvin tunnelmaan. Jos käy Lontoon visiitillä Harrdosilla, kannattaa käydä kahvilla tässä Laduréen kahvilassa.

Ladurée at Harrods

Toinen helppo vaihtoehto, jos ei Lontoota juuri tunne, on löytää Covent Gardeniin ja siellä Laduréen liikkeeseen.

Ladurée Covent Garden store

Ladurée is a french patisserie, who's macarons are famous worldwide. Ladurée has four stores/ cafés in London, one of them at Harrods. We went to this Harrods Ladurée recently. The decoration is awesome, and the macarons, well, delicious! The service was quite lame, but ok. But I remember we were waiting our drinks forever, got wrong drinks and we left without tipping, cos the overall service was bad. However, this Ladurée is worth a visit when in London, and the second option in the city center is Ladurée in Covent Garden.

tiistai 22. lokakuuta 2013

Lunch at Krog Madame

Hehkutin pari postausta sitten paikkoja, joissa haluaisin käydä. Mainitsin että Krog Madamen lounas on paljon kehuttu. Noh, pääsin käymään siellä viime perjantaina, ja lounas todellakin oli sen 10,70€ arvoinen.

Salaattipöytä on paikan vetonaula. Salaattipöytään kuuluu erilaisia salaatteja ja makuja Välimereltä, ja mieleeni tuli Lontoon ravintoloista esim. Yalla Yalla. Salaattipöytä olisi melkein riittänyt pelkästään, sillä siinä oli niin monenlaista herkkua, esim. grillattuja kasviksia varmaan kolmessa eri muodossa, vihreää salaattia, hummusta, tomaattikastiketta, tsatsikia, taateleita, aprikooseja, leipää, ja vielä muutamaa erilaista salaattia. Kaikki oli todella tuoretta ja maukasta. Pisteet "oikeanlaisesta" hummuksesta!



Pääruoka sen sijaan oli pettymys. Tilasimme molemmat naudanlihapihvin, choronkastikkeella ja hasselbackan perunalla. Kaikki muu toimi, mutta pihvi oli mielestämme liian raaka. Ilmeisesti lounaalla kaikkien pihvit paistetaan saman kaavan mukaan, sillä mielipidettämme ei kysytty. Naudan "pihvi" oli melko sitkeää, luultavasti jostain halvemmasta kohdasta. Tämän tyyppinen liha tulee paistaa kypsemmäksi, ja olimme pettyneitä kun liha tuli kypsyysasteella medium-. Ei hyväksi tälle lihalle. Onneksi kastike pelasti paljon, ja peruna oli ok.



Kaiken kaikkiaan kyseessä on hinta-laatusuhteeltaan tavallista parempi lounas, ja suosittelen Krog Madamea lämpimästi. Ensi kerralla jätän pihvit tilaamatta ja otan pääruuaksi keiton, niin jaksaa salaattilautasenkin loppuun.



The lunch at Krog Madame was great, as expected. The main thing at this lunch is the salad table, be prepared! There are so many good things, and only a small plate... Grilled vegetables, many salads, dates and apricots, hummus, tsatsiki, etc... Everything is fresh and this is definately a quality lunch for 10,70€. Altough our steaks were too raw, since all the plates for lunch are served with the same style, medium-. For this "steak" (presumably some cheaper part of the beef), this is not right. I would grill this type of meat until medium+ or something. However, a good choron sauce and hasseback poatto saved a lot. All in all a good lunch with a very decent price. I will go again, but next time I will have a soup so I can eat more from the salad table.

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Welcome to the candy shop...

Pääsin vähän aikaa sitten vierailemaan karkkikauppa Sweetheartissa karkkimaisteluiden ja skumpan merkeissä. Kyseessä on erittäin viehättävä putiikki Punavuoressa, osoitteessa Uudenmaankatu 32. 


Paikka on ylisöpö, ja sieltä löytyy mitä ihanimpia herkkuja. Sweetheartista saa mm. niitä oikeita aitoja Jelly Belly- namuja! Itselleni tuli mieleen, että ensi kerralla täältä voisi ostaa herkkuja vaikka ystäville tupari- tai synttärilahjaksi.





Sweetheartin sisustus noudattelee vaaleanpunaista unelmaa, ja paikan omistaja palvelee asiakkaita lämmöllä. Suosittelen vierailua Sweetheartissa, se rentouttaa kun saa käydä namuostoksilla näin söpössä paikassa :) Lisätietoja löytyy netistä sweetheart.fi.




Sweetheart is a very cute candy shop located in Uudenmaankatu 32, Helsinki. If you are a candy enthusiast as me, go and visit the shop. The decoration of Sweetheart is like a pink dream, you will like it :) Check out more at: sweetheart.fi.

perjantai 18. lokakuuta 2013

Afternoon coffee at Fratello

Helsingin keskustassa tuo kahvilavalikoima on suhteellisen suppea, ellei poistu aivan ydinkeskustasta vaikkapa Punavuoreen päin. On kuitenkin muutama paikka yli muiden, tässä niistä yksi.

Fratellossa saa yhdet Helsingin parhaista kahveista,ja tunnelmakin on mukava. Plussaa hinta-laatusuhteesta, sillä monet esim. ketjupaikoista ovat mielestäni aivan ylihinnoiteltuja tuotteiden laatuun nähden. Tilasin viimeksi Fratellossa lohivoileivän ja laten soijamaidolla. Oli mahtavaa, ettei maitoa oltu poltettu tulikuumaksi, eli kahvia pystyi nauttimaan saman tien (inhoan sitä kun saa liian kuuman kahvin, siksi tilaan laten yleensä "warm, not hot"). Fratellossa todellakin osataan kahvin salat vähän korkeammallakin tasolla, joten suosittelisin paikkaa kahvifiilistelijöille.

Leipä oli todella hyvä, se sisälsi lohta, fenkolia, yrttejä, punasipulia ja kastiketta (jota en muista juuri nyt mistä se koostui). Leivän sai valita kahdesta vaihtoehdosta, ja otin ciabattan. Hintaa tällä leivällä oli 6,30€, joka on todella hyvä hinta aika isohkosta välipalasta, kun ottaa huomion että monessa paikassa peruspatongistakin saa maksaa yli viisi euroa, ja täyteet on mitä on. Niin on monesti kyllä itse leipäkin.

Fratellolle pisteet kotiin, hinta-laatusuhde kulkee juuri niinkuin pitääkin; käsikädessä.

Perfect cuppa

Caffe Latte with soy milk

Awesome ciabatta


Sometimes I trouble finding a good coffee place in Helsinki city center. There are only a few places where the quality goes hand-in-hand with price. Fratello is one of those places. I went there the other day and had a caffe latte and a salmon ciabatta. The ciabatta cost 6,30€, which I think is a good price for a quality sandwich, which was a good sized (perfect for an afternoon snack!). At Fratello, they really know their coffee. My latte was served in perfect temperature, which don't usually happen that often in Helsinki. Also, I would recommend this place for true coffee enthusiasts.

torstai 17. lokakuuta 2013

A perfect lunch: Sundmans Krog

Kävin eilen ystäväni kanssa lounalla Sundmans Krogissa. Täytyy kyllä kehua paikkaa, erityisesti Kauppahallin lounasta. Hintaa lounalla on 18,20€ per henkilö, ja sillä jaksaa kyllä pitkälle iltaan saakka. Lounas sisältää Sundmans Krogin kalapöydän alkuun ja valinnaisen pääruuan. Lounaan päätteeksi otimme vielä kahvit ja jaoimme päivän jälkiruuan, puolukkarahkapiirakan, joka oli todella hyvä.

Kalapöytä on erittäin runsas, ja pöytiin tarjoillaan sen lisukkeeksi tilliperunoita, leipää ja voita. Leivän sai valita useasta eri vaihtoehdosta, eilen oli tarjolla itse leivottua vaaleaa leipää, saaristolaisleipää, Eromangan ruisleipää sekä hapankorppua ja näkkileipää. Voin sanoa että saaristolaisleipä sopi todella hyvin skagen-katkarapumössön kanssa! Kalapöydästä löytyi esim. graavattua lohta, erilaisia sillejä ja silakkaa, sekä toast skagen -katkarapumössöä. Njams!

Hinta oli korkea "vain" lounaalle, mutta kokemus oli niin hyvä, että kyllä itseään kelpaa hemmotella silloin tällöin näin ihanalla miljööllä, palvelulla ja suomalaishenkisellä ruualla. Pääruuaksi valitsin metsästäjänpataa ja pekoni-perunapyreetä, joka oli herkullista. Ystäväni tilasi gratinoidun sienileivän, joka oli myös todella maittava. Sienileivän lisukkeena oli pieni vihreä salaatti ja ihania paahdettuja pikkutomaatteja.Palvelu oli lämminhenkistä ja aitoa. Ystäväni sanoikin, että tällaista palvelun tulisi olla kaikkialla!

Voin lämpimästi suositella Sundmans Krogia ainakin lounaalle, illallinen tässä paikassa on vielä testaamatta.

Katso lisätiedot: http://www.sundmans.fi/palvelumme/sundmans-krog.


Kalapöytä, lisäystä tuotiin juuri.

Aikamoinen alkuruoka!



Gratinoitu sienileipä

Metsästäjänpataa


I just went to a lunch to Sundmans Krog in Helsinki yesterday. I can only say, that the visit was very pleasant. I recommend the place if you are looking for Finnish flavours with a decent price. The lunch cost 18,20€ pp and was truly worth it. Go and visit, you will get awesome food and good service in nice athomsphere. For lunch I recommend Market Hall lunch: you will get Krog's Fish Buffet for a starter and then you can choose a main course from multiple options. We ordered hunter's casserole and gratinated mushroom sandwich, both were really tasty.

Check out more on: http://www.sundmans.fi/palvelumme/sundmans-krog.


perjantai 11. lokakuuta 2013

Itsu, I welcome you to Finland

Nyt kun on lähes kaksi kuukautta asunut Suomessa, jaksan vain ihmetellä miksei meillä ole terveellistä pikaruokaa (ainakaan helposti saatavilla ja kohtuuhinnalla). Joskus, kun on kiire ja ruokaa pitää saada heti ja nyt, niin sorrun helposti rasvaiseen pikaruokaan. Sen ei tarvitsisi olla niin. Lontossa meitä palveli hyvin ja luotettavasti Itsu, jonka valikoimista löytyy aasialaishenkistä pikaruokaa. Ja niin, terveellistä! Paljon kasviksia ja kevyitä vaihtoehtoja muutenkin. Oma lempparini on sushiannos, jonka lisänä on pieni aasialaistyylinen salaatti. Maistuvaa, kevyttä, edullista. Tämän allaolevan setin hinnaksi tulee noin kahdeksan puntaa, sis. S.Pellegrinon veden. Halvimmat sushikombot saa jopa neljällä punnalla, ja lisäksi Itsusta saa froyota sekä lämpimiä ruokia (esim. hot poteja). Toivon että saisimme Itsun tai samantyylisen myös Suomeen.

Katso lisää Itsun nettisivuilta: http://www.itsu.com/


Perfect quick lunch


As I have been in Helsinki for two months now, I still haven't found a place for healthy fast food. I guess they just don't exist in Helsinki. Only thing that I can find for low money is those greezy fastfood chains that sell burgers. Itsu is an awesome fast food chain in London, that offers healthy fast food choices. We should get one to Helsinki, too! Healthy, tasty food with a little money. The cheapest sushi portions are approx. 4 pounds only!

Check out more: http://www.itsu.com/

lauantai 5. lokakuuta 2013

Frozen Yogurt

Frozen yogurt, tutummin fro yo, on saavuttanut viime vuosina todellisen suosion. No, mikäpä siinä, terveellinen herkku jos vaan täyttää jugurttikipponsa hedelmillä suklaan ja kastikkeiden sijaan. Suomessa olen käynyt ainoastaan kahdessa paikassa maistelemassa fro yota - Tennispalatsin Jogossa ja Iso-Roban Kipossa. Molemmat oli hyviä, mutta Suomessa fro yo on melko kallista vielä. Englannissa haimme usein lähellämme sijaitsevasta fro yo paikasta kipot, ja hinta oli englantilaisillekin hieman korkea, mutta meille suomalaisille kohtuullinen (olemmehan tottuneet maksamaan kaikesta aika paljon). Hyväähän se oli. Meidän "oma" fro yo paikka oli Chiswickissä sijaitseva Samba Swirl. Ja, mikä parasta, lähikaupastamme sai purkissa frozen yogurtia, jota ostimme silloin tällöin ja heitimme sekaan hedelmiä tms. Yummyyy!

At Samba Swirl - Coconut and Pistachio fro yo, fruits and white chocolate.
At Samba Swirl - Vanilla fro yo with Millions (candy), dried sugar oranges and chocolate. Oh, and marshmallows!

At home, Yoomoo fro yo with bananas and blueberries.

At home, Yoomoo fro yo with kiwi, bananas and love <3


Frozen yogurt has become very popular in the recent years. In Helsinki, there are not so many places yet where to have it, but in London it was easy - we had one place just around the corner where we lived, in Chiswick. In Helsinki, I have tried Jogo in Tennispalatsi and Kippo at Iso Roobertinkatu. Both were good, but quite pricey... In London it was so awesome that we had one place just around the corner - Samba Swirl in Chiswick. Also, we could buy fro yo just in our store next door. Yummyyy!