tiistai 28. tammikuuta 2014

Ja kebabia naamaan

En ole kebabin ystävä lainkaan. Mutta kun kaverit ehdottivat ruokailua Anissa, innostuin kovasti. Täältä saa hyvää kebabia, maistuu jopa minulle.

Ani on tuttu monille Helsinkiläisille; se on tarjoillut Turkin herkkuja jo yli 30 vuotta. Sijainti on hieman sivussa kaupungin keskustasta, mutta pikku matka kabnattaa. Buffet maksaa vain 9,50 €, joka päivä, kaikkiin kellonaikoihin. Aika hyvä buffet tuohon hintaan! Buffettiin kuuluu mm. salaatteja, kasviksia, viinilehtikääryleitä, riisiä, ranskalaisia, hummusta ja niin, sitä hyvää kebabia.

Buffet näyttää luonnossa oikeasti hyvälle, tässä vain huono valo = huono kuva.

Näitä herkkulautasia meni useampi!

Ani ei todella ole hienostelupaikka, vaan rento ja roisi. Vähän kuin hienompi perus kebab-pizzeria. Sisustus kertokoon puolestaan; tänne ei tulla istuskelemaan vaan syömään. Mutta, 9,50 € on superhinta näistä ihanista herkuista, joita saimme makustella Anissa.

Ja sisustus on mitä on; havuoksia voi ihan hyvin pitää vielä tammikuun paremmalla puolella :)

Syöminkien jälkeen kävelimme Eiraan tarkastelemaan ystävän uutta asuntoa, ja maistelemaan tietty vähän hyvää viiniä. Aika hyvä perjantai.

Ja illan kruunaa lasillinen. Hyvä perjantai.


sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Teurastamon parhaat

Vietimme eilen ihanan ruokalauantain, ja lähdimme tutustumaan Tukkutorin uusiin yrityksiin. Alue on perinteisesti ollut tukkukaupan keskus, ja nyt tätä aluetta on haluttu elvyttää kaupunkikulttuurin ja ruokakulttuurin voimin. Teurastamolle on auennut uusia, mahtavia ruokayrityksiä, joiden kohderyhmä on tukkukaupan sijaan ihan tavalliset kuluttajat.

Eilen Teurastamolla vietettiin koko perheen tapahtumaa, jossa pääsi maistelemaan pieniä annoksia a' 5 € ja tutustumaan yritysten toimintaan.

Paljon oli menuilla valinnan varaa.

Kellohalli.

Kellohalli oli supermakee. Tänne joskus syömään! Nyt emme täältä ehtineet maistella herkkuja.

Pääsimme tutustumaan kahvinvalmistukseen Helsingin kahvipaahtimolla. Tuoksu oli hurmaava!

Näitä juuttisäkkejä sai ostaa edullisesti kotiin. Olisin niin halunnut tällaisen, mutten keksinyt sille käyttöä...

Tämä Pastafactory oli todellakin löytö. Tuoretta, oikeaa pastaa ja tulossa kauppojen hyllyille lähiaikoina. Sitä odotellessa!

Ho's Foodin dimsumeja. Emme tykänneet, muualla dimsumit maistuneet aina paremmille, mutta se on makuasia.

Roslundin lihakauppa oli sitten huippupaikka! Roslundin miniburgereita 2 kpl; normipihvillä ja pulled porkilla.

Roslundilla oli hyvät lihavalikoimat.

Ja Roslundilta sai myös muuta herkkua kuin lihaa.

B Smokeryyn oli jono ulos asti, pitkä kun nälkävuosi. Emme jaksaneet jonottaa, tulemme testaamaan joku muu päivä!

Kannattaa käydä Teurastamolla. Me aiomme mitä pikimmiten mennä uudestaan, nyt kun ensimaistiaiset on hoidettu. Ja hei, haluan lisää tällaisia tapahtumia Helsinkiin pliis!




maanantai 20. tammikuuta 2014

Kaupungin paras pizza Virgin Oilissa?

Olen kuullut usealta eri taholta, että Virgin Oilissa olisi huippupizzat. En ollut koskaan syönyt täällä pizzaa, niin pitihän sitä kokeilla. Lauantai-ilta on aina ruuhkainen, mutta silti: odotimme pöytää 1,5 tuntia??! Meille sanottiin että odotus on n. 45min, joka on ok, mutta nälkäisenä baarin puolella puolentoistatunnin odotus alkoi todella ketuttamaan.

Baarin puolellakin olisi voinut syödä, mutta tajusimme sen liian myöhään :'(

The best pizza in town? I doubt that.

Pääsimme vihdoin pöytään ja saimme pizzat suht nopeasti, sillä tilasimme saman tien kun istuimme alas. Pyysimme myös leipää, jota ei ikinä saapunut. Pizzat tulivat, saimme pyytämäämme leipää, kaikki oli melkein hyvin. Paitsi, että pizzat olivat kylmiä / haaleita. Ja eivät todellakaan maukkaita. Kaksi siivua ilmakuivattua kinkkua 14,90€ maksavaan pizzaan? Voi kiitos. Ja kiitos siitä palvelusta, josta jäimme paitsi. Ensimmäinen tarjoilija, johon saimme kontaktin, oli se joka haki tyhjät lautasemme pois. Valitimme kylmistä pizzoista hänelle, koska hän oli ensimmäinen johon saimme yhteyden ruokailun aikana.

Haalean kylmä pizza, kaksi siivua kinkkua. Best thing ever.

Päätimme kokeilla lohipizzaa. Wrong decision.

Virgin Oil oli kyllä huono ravintolakokemus, ainakin noin lauantai-iltana. Ehkä paremmalla onnella sitten ensi kerralla, jos sellainen jostain syystä joskus tulee. Taidan kääntyä kuitenkin vaikka Putte'sin tai Skifferin pizzoihin, sillä Virgin Oilin pizzat eivät olleet mikään erikoinen makunautinto.

perjantai 17. tammikuuta 2014

Uusi yritys Cantina Westissä

Kirjoitin syksyllä Cantina Westin flopista. Sain kutsun vierailla siellä uudestaan, ja tämä kerta olikin jo huomattavasti parempi. Nyt listat olivat vaihtuneet ja ruoka oli, noh, erilaista. Lista oli pitkä, ja se oli jaettu kolmeen eri teemaan; Mexico, Texas, Cajun.

Lista oli pitkä, mutta en tiedä onko se hyvä vai huono. Paljon valinnanvaraa ainakin!
Sisustus on se sama, mutta alakerrassa oli viihtyisämpää kuin yläkerrassa.
Empanada.
Finger food; jalapenoa, lammasmakkaraa, wingsejä, sipulirenkaita.
Shrimps Etouffee; tarjoilijan suositus, mutta valitettavasti melko mauton...

Täytyy kehua sen verran, että laatu ja ruokalista olivat parantuneet. En vain vieläkään ole täysin vakuuttunut, vaikka saimme huippua palvelua ja ison illallisen. Ison nimeomaan, sillä Cantina Westin tavoite on, että kukaan ei lähde sieltä nälkäisenä. Ehkä tämä paikka ei vain ole minun makuuni? Lievästi krapulainen mieheni oli nimittäin erittäin vakuuttunut ruuasta. Hän tilasi Texas ribsit, ja annos oli jättimäinen. Tämä nyt vaan on sellainen "mättöpaikka", jossa saa paljon ruokaa, mutta ehkä erilaista mitä yleensä tykkään syödä. Arvostan laatua, en määrää. Eli, paikka on huippuvalinta äijäporukalle tai muulle jengille joka haluaa kunnon mättöillan, ihan hyvälaatuisella ruualla ja kitchillä sisustuksella. 


torstai 16. tammikuuta 2014

Pastis, ranskis Helsingissä

Tässäpä kuulkaas huippu löytö. En ole pitkään aikaan käynyt näin hyvässä paikassa syömässä, saanut hyvää ruokaa, juomaa ja huippupalvelua. Pastis, aah. Ei muuta. Tämä iloinen tapahtuma oli jo viime vuoden puolella, ja menu on kerinnyt jo vaihtua. Mutta kerron tästä silti, koska ravintola Pastiksessa kannataa käydä! Lontoosta löysin pajon ranskalaisia bistroja, mutta tämä päihittää ne mennen tullen.

Ilta alkoi ihanan ystäväni luona muutamilla juomilla ja fiilistellessä hänen uutta kaunista kotiaan.

Maistoin Happy Joeta!

Ystäväni kaunis koti.

Ilta alkoi kuohuvalla, ja jatkui Pastiksessa sitten samppanjalla.

Ja ilta huipentui mahtavaan dinneriin ja yön yli kestävään viinin lipittämiseen. 

Kohta syödään! Menun kääntöpuolelta löytyy ohjeet kuinka taitella tästä paperista hattu :)

Ja vähän driksua..

Söimme maistellen sieltä täältä; etanoita, tartar -pihviä, savustettua kalaa uppomunalla ja mädillä, pihviä ja kaupungin parasta bearnaise -kastiketta, tryffeliranskalaisia sekä Pastiksen omia tryffeleitä.

Tämä oli vaan NIIN hyvää, vaikka en muistakaan mikä kala oli kyseessä.

Kuulemma kaupungin parasta bearnaise -kastiketta supermurean lihan kera.

Tryffeliranskalaisia. Näitä voisin kokeilla tehdä kotonakin, sen verran huippuja ne oli!

Tryffeleitä a'la Pastis ja söpö sokeripurkki.

Kannattaa käydä Pastiksessa, itse odotan jo seuraavaa kertaa!

Tiesittekö muuten, että Pastiksen hype alkoi jo kuukausia ennen ravintolan avaamista? Mielenkiintoista on, että table online kaatui ensimmäistä kertaa sen historiassa, koska se oli liikaa, sillä Pastiksen varauksia tulvi ovista ja ikkunoista! Pastista pyörittää Murun omistajat, eli tällä on tietty pieni vaikutus suureen suosioon... :)

http://www.pastis.fi/

torstai 9. tammikuuta 2014

Flat Iron - pihviä Lontoossa

Varoitus, tässä postauksessa kuvat ovat todella surkeita. Flat Iron -ravintolan valaistus ei ollut se mitä parhain, mutta tämä Lontoon ravintolavinkki on sitäkin tärkeämpi, sillä ravintola oli vaan niin hyvä kokemus.

Kävimme siis marraskuussa jo Lontoossa (en ole "ehtinyt" käydä kuvia läpi) ja olin aiemmin etsinyt uusia; hypetettyjä ravintoloita keskustasta. Flat Iron oli yksi niistä, emmekä pettyneet.

Simple as that.

Flat Ironin lista oli siitä helpoimmasta päästä. Yksi vaihtoehto; Flat Iron Steak. Eli pihvi siivutettuna, ja lisäkkeitä sai tilata makunsa mukaan. Maistoimme Sophien salaattia, päivän vihanneksia ja kermassa haudutettua pinaattia. Pihvi oli murea ja maukas, pinaatti oli ihan huippu, ja kastikkeena bearnaise, joka oli ihanaa. Siis todella hyvää, ja hei, pihvi joka maksaa 10£ ja on vielä laadukas? Kyllä, ja vielä Sohossa! Huh. Tällainen Helsinkiin, kiitos :)


Lue lisää Flat Ironista, mahtava pihvipaikka Lontoossa: http://flatironsteak.co.uk.

maanantai 6. tammikuuta 2014

Helmiä Museokadulla

Kävin lauantaina ystäväni kanssa kävelyllä Töölössä. Erityisesti mieleen jäi Museokatu, josta löytyi ihania pikku putinkeja, ravintoloita ja kahviloita. Ainoa, missä olen käynyt, on Anton & Anton, mutta näiltä kulmilta löytyy paljon muutakin annettavaa.

Seuraavaksi listalla ainakin:

Kyltti vuodelta 1964?

Kuten myös ikkunateippaukset?

Tanskalaisia voileipiä. Paikka on suljettu huhtikuuhun saakka putkiremontin vuoksi, mutta tänne on ihan mielenkiinnosta päästävä kunhan taas aukeaa. Kurkkasimme sisään, näytti ihanan kummalliselta.

The Exhibitionist

Söpöä viimosen päälle

The Exhibitionist. Kirjoja ja hyvää kahvia, kuulemma. Paikka oli aivan täynnä lauantaina iltapäivällä, joten on varmasti hyvä.

Lisäksi suklaarakastajana minun on siis aivan pakko päästä Petri's Chocolate Roomin vaaleanpunaiselle sohvalle kaakaolle ja suklaatastingeille. Ystäväni oli jo kaavaillut meidän vierailun ja suklaahetkemme tuolla vaaleanpunaisella sohvalla, eli tämä on toteutettava pian! 

Uusin tulokas taitaa olla Hella & Herkku, joka näytti lupaavalta herkuttelijan unelmakaupalta. Pikavilkaisulla valikoimassa on laatuelintarvikkeita ja söpöjä keittiötekstiilejä.

Seuraava herkutteluhetki taitaa siis suuntautua Töölön helmeen, Museokadulle.

perjantai 3. tammikuuta 2014

Fuku, sushibuffet Helsingissä

Lokakuussa on Helsinkiin avautunut uusi sushibuffet, tuohon Fredrikinkadulle. Mielestäni tällaista on Helsinkiin kaivattukin, ja odotin kovasti pääseväni Fukuun syömään.

Sorttia oli jos jonkinlaista, ja maut olivat suht kohdillaan. Kaikkea oli paljon tarjolla, ja vaihtoehtona löytyi myös lämmin ruoka.

Hii mitä värejä! :´D

Lämmin ruokakin oli tarjolla, mm. tempuraa ja nuudeleita. Ei kovin kummosia.

Ensimmäinen lautanen niistä monista

Suosikkini: grillattu lohi majoneesilla ja teriyaki -kastikkeella

Löytyy myös erittäin mielenkiintoisia makuyhdistelmiä...

Lisää tuli jatkuvasti!

Seuraavalla kerralla keskityn sushiin, ja jätän lämpimät väliin, niin jaksan paremmin sushia. Erään ystäväni sanoin, tämä on "jääkaappisushia", mutta siitä paremmasta päästä. Älä odota Umeshun tai Sushibar+Winen tasoa, mutta 12,50€ maksavalle lounaalle oikein passeli paketti. Mättöä, ei niinkään hienostelua, mutta ihan maittavaa. Buffet on tarjolla myös iltaisin ja viikonloppuisin, eri hinnat löytyvät Fukun Facebookista.

Käy kurkkaamassa lisätiedot buffetista täältä: https://www.facebook.com/ravintolafuku.

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Patronan pikkusisko - Cholo - mexican streetfood

Tässäpä meksikolaista minun makuuni! Oi Cholo, halusin tänne niin pitkään ja pääsinkin. Enkä pettynyt.

Pikkuruinen Cholo, löytyy Lönnrotinkadulta.

Cholo on pieni, ahdas, halpa. Kunnon meininki, ja tänne ei tulla pitkälle illalliselle, vaan syömään ja ulos, koska pöytä tarvitaan äkkiä seuraaville. Olimme käyneet täällä jo kerran yrittämässä saada pork bellyä, joka oli loppu edellisellä kerralla. Niin myös tällä yrittämällä, mutta kuinka hyvää palvelua - 20min. ennen sulkemisaikaa kokkiheppu lähti vielä paistamaan meille vielä lisää! How cute. Hyvää palvelua jotten sanois.

Street Taco with pork belly & salsa verde

Simppeli sisustus ja helppo menu, ei voi olla vaikeeta.
Paitsi se miten saat ruuan pysymään kasassa. Onneksi on ohjeet :D

Söimme ja poistuimme. Tyytyväisinä. Ei mulla muuta. Menkää, syökää, be happy. Jos vaan Cholo on tänään auki, niin ruoka sopii hyvin uudenvuodenpäivän oloon. Speksit löytyy Cholon netistä: http://cholo.fi/.

Tässä pitäisi olla kuva miehen burritosta. Se oli niin tylsä (vaikkakin herkullinen) niin laitoin kuvan taas pork bellystä ;)


Ja hei niin mikä parasta, kohtuuhintainen paikka! Kaikki ruokavaihtoehdot maksavat vain sen 9,80€.