keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Muru - haaveet todeksi

Pääsin hiljattain toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni: illallistamaan ravintola Murussa. Ihana ystäväni on käynyt täällä melkoisen usein, ja vinkkasi että syötäisiin neljä ruokalajia "väli-rissellä" eli risotolla. Täydellistä. Muru yllätti minut, odotin jotenkin "hienompaa" ruokaa, mutta tämä oli täysin perusmenu, erona se että joka ikinen juttu tarkkaan tehty ja erinomaisista raaka-aineista taidokkaasti valmistettu.

Väli-risse, tällä kertaa päivän risottona tryffelirisotto.

Vasikkaa ja kasviksia sekä gnoccheja. Noita pieniä perunapylleröitä olisin voinut syödä vaikka hamaan tappiin! :D

Minun jälkkäri: suklaakakkua ja sorbettia. Nami nami!

Ystävän jälkkäri; en edes muista mitä mutta hieno oli ja hyvälle maistui!

Ilta paketissa.

Ja kyllä, pitkän puolellehan tuo ilta venähti. Mutta mikäpä siinä: mahat täynnä huippuruokaa, hyvää seuraa ja laatuviinejä. Niin mikäs siinä istuskellessa :) Muru oli mieluinen kokemus, tosin siihen saattoi hieman vaikuttaa että ystäväni kaverit työskentelevät Murussa, ja saimme TODELLA hyvää palvelua... Menu taisi maksaa 52€ / 4 ruokalajia, ja siihen väli-risse 10€ lisää.

Suosittelen! Jos rahaa tulisi ovista ja ikkunoista, kävisin täällä useammin. Nyt se oli semmoinen spesiaalijuttu ja sellaisena pysyy :)

maanantai 26. toukokuuta 2014

Merenrantakahvilat Helsingissä

Nyt kun nämä kevään helteet alkoivat, on hyvä ottaa esille ihanat terassit ja kahvilat, Helsingistä löytyy mitä upeampia merenrantakahviloita, puhumattakaan saariravintoloista ja -kahviloista. Omat suosikkini ovat monien muidenkin tapaan Kaivopuiston Cafe Ursula sekä Mattolaituri, ja Töölön Regatta.

Iltapäivän herkuttelua Mattolaiturilla.


Mattolaituri on rantakahviloista hienoin ja kallein. Järkytyin viimeksi, kun tilasin lasin rosé-kuohuviiniä sekä leivoksen. Lasku taisi olla noin 15 €, huhhuh! Tämä tosin on rantapaikoista siistein ja modernein, oma suosikkini viinilasilliselle.


Passionhedelmä-marenki-leivos, täydellistä!

Mattolaituri on siis kovin kallis mutta kovin cool. Tänne löytää aurinkoisena päivänä myös kaupungin silmäätekevät, kuulemma viimeksi kavereiden tuolla käydessä Cheek liihotteli autollaan ohi.


Mätikakkua.

Cafe Ursula on Kaivarin rantakahviloista perinteisin. Tämä on minulle tuttu ja turvallinen, eikä hinnat ole NIIN kalliita kuin Mattolaiturilla. Tosin täälläkin leivästä ja kahvista saa pulittaa yhteensä kympin verran. Viimeksi testasin tuota kuvassa näkyvää jännää mätikakkua; mielenkiintoisen makuista! Kanadalaiset kaverimme kovin ihmettelivät voileipäkakun tyyliä, "siis tuo näyttää makealta kakulta mutta siinä on mätikuorrutus? Whaaat?" :D




Töölön Cafe Regatta on sitten ihan oma lukunsa perunamaineen ja hassuine kyltteineen.


Ohjeita löytyy :D

Näiden lisäksi suosittelen Munkkiniemen rantakahvilaa, Cafe Torpanrantaa Länsi-Helsingissä ja Cafe Caruselia Kaivarissa. Ei muuta kun sitten aurinkoa nauttimaan ja arskat päähän! 



torstai 15. toukokuuta 2014

Lontoon markkinat: Greenwich sunday market

Nyt tulisi pitkästä, pitkästä aikaa Lontoon vinkkejä. Lontoosta löytyy paljon markkinoita, joista parhaat mielestäni ruokafanille ovat Borough Market (aiaiai!) sekä sunnuntain Brick Lanen markkinat. Myös Greenwichissä järjestetään sunnuntaisin markkinat, jossa ruokafanille riittää myös maisteltavaa. Nappasimme herkkuja vähän sieltä täältä. Annokset 1-5£ ja lempparini on aina vaan kaikilla markkinoilla nuo erilaiset japanilaiset pallerot ja pikkuherkut, gyozat erityisesti.

Palleroita. Ja äitini sanoin:
"Gyoza maistuu jollekin oudolle. Ei pahalle, hyvälle, mutta maku ei ole mistään tuttu. Mielenkiintoista!"

Parhaimmat.

Käväisimme myös ihanassa espanjalaisessa herkkukaupassa, josta löytyi söpöjä purkkeja ja paljon erilaisia gourmet-deli-ruokia. Paikka tarjoili myös herkullisen näköisiä tapas-lautasia.

Söpö herkkukauppa.

Upeat värit!

Kotiin tai lahjaksi.

Tapaslautasia oli myös saatavilla.

Greenwich on muutenkin mielenkiintoinen paikka käydä: täynnä historiaa, ja tietty must-vierailu Greenwich Mean Time -osoittajalla. Tähän siis perustuu koko maailman aika, ja Greenwich Mean Time on ns. perusaika josta lähdetään laskemaan GMT aikoja.

Greenwichiin suosittelen menemään joko metrolla, tai jokilaivalla, niin kuin me teimme. Tuollaisia jokiristeilyitä järjestää useampi operaattori, kannattaa hieman googletella. Me hyppäsimme kyytiin London Eyen pysäkiltä ja jatkoimme Greenwichiin saakka. Matka kustansi n. 14£ per nenä. 

Greenwichistä kannattaa hypätä sitten joen yli kulkevaan Emirates Air Lineen, jos vaan uskaltaa. Se oli mahtava kokemus! Kannattaa tutustua: http://www.tfl.gov.uk/modes/emirates-air-line/

Matka joen yli on edullinen ja nopea. Siitä sitten metroasemalle ja takaisin keskustaan :)

tiistai 13. toukokuuta 2014

Vuoden odotuksen jälkeen: Street Gastron herkkuleivät

Street Gastro on varmasti jo monelle tuttu, mutta minä pääsin maistamaan noita hehkutettuja leipiä vasta viikko sitten. Ja kyllä kuulkaas maistui. Albertinkadun Street Gastro on aivan kotimme vieressä, ja siellä oli mukava käydä eräänä sunnuntaina pikalounaalla ja lähteä kaupungille. Plussaa juurikin siitä että ovat auki sunnuntaisinkin! Sunnuntai on Helsingin ravintoloille usein lepopäivä, ja on hankala miettiä mihin sunnuntaisin menisi syömään, koska lähes kaikki paikat ovat kiinni (lukuunottamatta perheravintoloita, usempia ketjuravintoloita ja pikaruokapaikkoja). Pikaruokaa meidän oli saatava, mutta jotain parempaa kuin pizzaa tai mäkkäriä.

Albertinkadun Street Gastro

Maistoimme ristiin possun ja härän. Molemmat hyviä, mutta härkä kohosi suosikiksemme. Aaah kun tuollaista leipää tekisi juuri nyt mieli...

Reilu vuosi Street Gastroa takana! Ensimmäinen pysyvä paikka aukesi muistaakseni Kallioon vuosi sitten maaliskuussa kun asuin vielä Lontoossa.

Possuleipä. Ei niin hyvä kuin härkäleipä.. Mutta maistui :)

Huippua pikaruokaa! Yhdeksällä eurolla sopiva lounasleipä ja odotusaika leivälle vaivaiset neljä minuuttia. Vinkkasin Street Gastrosta myös äidilleni, sillä lounaspaikkana tämä on mahtava, ja voisi sitä välillä lounastaa muutakin kuin työpaikkaruokalassa tai mättöbuffassa :)

Nopea palvelu, sopiva hintataso ja täyttävät leivät laadukkailla raaka-aineilla. Niin sitä pitää, suunta siis Street Gastroon!

Kolme Street Gastroa jo!

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

After Work ravintola Olossa

Pääsin työni kautta viime tiistaina osallistumaan mitä ihanimpaan after workiin. Larochen viinejä Olon suupaloilla siivitettynä. En ole vielä päässyt Oloon illalliselle, mutta nyt kyllä ruokahalut heräsivät kun noita Michelin-tasoisia suupaloja maisteli.

Illan menu, Laroche + Olo

Illan teemana olivat Larochen Chablis-viinit Petit Chablis'ta Grand Cruhun. 

Illan helmi Chablis

Petit Chablis, 16.99€ Alkosta. Toinen suosikkini!

Maistoimme viisi viiniä, ja kuusi eri suupalaa. Omat Laroche -suosikkini ovat Petit Chablis sekä Premier Cru les Vaudevey.

Nordic taco, Huutokosken lohta ja grillattua kurkkua, kanannahkakeksejä. Jännän kuuloista, ja makuista!

Ankanmaksaa ja omenaa. Illan yllättäjä, aivan upea makuelämys!

Paahdettua valkosuklaajäätelöä, makean ystävänä olin tähän hieman pettynyt. Mutta vain hieman!

Olon herkut mätsäsivät täydellisesti Chablis'n kanssa. Mikä ilta! Tällainen after work voisi olla useamminkin :)

Ravintola Olon ja Larochen yhteys on, että Laroche oli vahvasti mukana Bocuse d'Or 2014 kilpailussa, jota Olon vetäjä Pekka Terävä tuomaroi. Suomen Matti Jämsen sijoittui tänä vuonna hienosti viidenneksi!