tiistai 27. tammikuuta 2015

Mihin on kadonnut Fazerin laatu?

Kävin pitkästä aikaa Fazerilla kahvilla ystävän kanssa, kun halusimme vaihtelua vakkaripaikkaamme. Käymme yleensä Strindbergillä, sillä siellä tuntee olonsa hemmotelluksi, kun pöytiintarjoilu pelaa. Nyt vaihtelun vuoksi päädyimme Fazerille. Ja ei muuten mennä enää.

Rakastan tuota kylttiä, siitä tulee fiilis että kohta mennään Alexanderbakelseille niinkuin lapsena.

Aloittakaamme siitä pitkästä jonosta vitriinin edessä.

Suolaista. Katsokaa noita hintoja, huh!

Makeavalikoima näytti todella herkulliselta! Mutta siis öö, siis tuo pieni sitruunamarenki 4,90€? Torttupala yli 7€?

Siinä köröteltiin eteenpäin ja valittiin tiskistä herkut. Sitten pannusta pohjaan palanutta kahvia, itse kaadettuna. Sitten pikainen katsaus, jaa, ei yhtäkään pöytää vapaana. Sitten käymme jonkin pitkän pöydän jatkeeksi, jaamme siis kuulumisemme myös niiden toisten kanssa. Sitten vierailu veskiin. Tämä oli kauhein osuus. Ripuli haisi ja näkyi, ja koko vessahuone oli todella kämänen. Sinne voisi mennä vaikka useammin katsomaan, että paikat ovat kunnossa. SIELLÄ OLI KAKKAA YMPÄRI PÖNTTÖJÄ. Siis Fazer, ettekö tiedä että siisti vessa kertoo paikan laadusta? Minne teidän laatu on hävinnyt? Muistan kuin Fazerin kahvilaan meno tuntui luksukselta, hieman glamourilta jopa Kluuvikadulta saavuttaessa. Niinkuin lapsena, kun mummin kanssa pääsi kaupunkikierroksen päätteeksi leivoksille. Ai että, miten hienolta se silloin tuntui. Ei enää.

Nyt herätys siellä Kluuvikadun rönttölässä, teille käy kohta kun Stockalle!

Me mennään jatkossakin Strindbergille. Ei suositusta Fazerille, kallis ja mauton (leipä ja kahvi n. 10,90€) ja kaiken kaikkiaan epämukava vierailu.

lauantai 24. tammikuuta 2015

Brew Dog on täällä!

Vihdoin Brew Dog Helsinki saatiin auki. Kyllä sitä remontoitiinkin! Pitihän meidän olutrakastajien päästä visiitille. Olen käynyt Lontoon Brew Dog baarissa, jossa hintataso oli halvempi ja meno hauskempaa. Sieltä sai myös pientä syötävää. Ehkä Helsingistäkin saa, en vain tullut kysyneeksi :)

Omintakeisia sisustusjuttuja tupa täynnä.

Mutta, ok suositus tälle Viiskulman tulokkaalle! Kallis olut, jopa reilusti ylihintainen (omani taisi olla half pint jotain tummaa olutta, joka maksoi 5€ luokkaa), mutta sisustus oli kiva ja fiilis ihan jees. Viikonloppuna varmaankin parempi meno kuin sinä tiistaina, kun me kävimme. Käykää kokeilemassa hyviä oluita!

torstai 22. tammikuuta 2015

Pjazza -perjantai

Huh, nyt onkin tullut pitkä tauko blogiin! Pahoittelut tästä, ja nyt jatketaan samaan malliin, ruoan parissa.

Ennen joulua listasin kauden himotuimpia. Muutamassa näistä olenkin nyt piipahtanut, tässä kuvia Pjazzasta, jossa kävin hiljattain after workilla.

Pjazzan sisustusta.

Sisustus on pelkistetty ja hieman industrial-henkinen. Baarin puoli näytti tunnelmalliselta, mutta me istuimme toisella puolella. Jazzia soitetaan livenä muistaakseni ti-ke sekä su, eli me missasimme tämän. Hieno idea tosin, olisipa sitä jazzia vaan joka päivä :)

Romana

Ruokavalintamme oli heti selkeä: pizzaa sen olla pitää. Viinit olivat pullottain kohtuuhintaisia, mutta laseittain melko kalliita.

Bufalina

Pizza maistoimme kahdenlaista, Bufalinaa sekä Romanaa, molemmat ihan jees, mutta mozzarellapizza oli hieman mauton. Pohja on vaikea leikata. Menee omassa pizzalistassani Helsingin top 5:seen ilman muuta, mutta ei ole vielä Putte'sin voittanutta.

Kaiken kaikkiaan voin suositella, fiinimpi pizzapaikka. Paljon samaa kuin Espan Prestossa. Ok suositus, ja ilta kustansi n. 25€ (pizza + lasi viiniä).