lauantai 25. huhtikuuta 2015

Fransmannin brunssi

Kotkan Fransmannilla on hyvä brunssi. Tässä viimeaikoina blogissa näkyvät paikat ovat olleet S-ryhmän paikkoja, ja ihan ilman sen kummempaa syytä. Yleensä kun on kyse S-ryhmän ruokaravintoloista, ei onnistuta kovin hyvin. Fransmanni on poikkeus. Mieletön brunssi.

Sunnuntaisin klo 12-16.

Fransmannin brunssilla on tarjolla noutopöytä sekä pöytiin tarjoiltavat lämpimät, joista saa valita omansa. Valitsin itse Benedictin briossileivän, ja ai että, SE OLI MAINIO. Tässä listaa brunssista Fransmanni Helsingin sivuilta:


FRANSMANNIN MUNAKAS L, G

BENEDICTIN BRIOSSILEIPÄ VL

SKAGEN BRIOSSI VL

SEKÄ LASILLINEN KUOHUVIINIÄ
(tai alkoholiton vaihtoehto)

LISÄKSI RUNSAS NOUTOPÖYTÄ
Sisältäen mm. Vastapaistettua leipää, erilaisia salaatteja, leikkeleitä, juustoja, pekonia, pyttipannua, jälkiruokia kuten suklaa brownie, suklaaputous ja juustoja sekä paljon muita herkkuja.


Lihaa, ja laadukasta!

Ankanrintaa, savukinkkua ja salamia. Kaikki maittavia ja laadukkaita.

Perussetti.

Teevalikoimasta huima plussa: Clipperin teevalikoima sen perussetin sijaan!

Myös sisustus miellytti silmääni.

Erikoisuus: Ipadillä toimiva mehukone! Sai suuret naurut meidän porukalta :D

Kävimme ystävien kanssa Kotkan Fransmannin brunssilla. Uskon että konsepti on sama muillakin Fransmanneilla, ja tämä ainakin toimii. Hintaa brunssilla oli 19,90€ (S-etukortilla), ja tämä on juurikin sopiva hinta, ellei jopa edullinenkin tarjoiluihin nähden, hinta sisältää noutopöydän, lämpimän aamiaisherkun lautastarjoiluna, ja lasin kuoharia. Itse pidän siitä, että tarjottavaa voi olla väemmänkin, kunhan tarjoilut ovat laadukkaita. Täällä oli juuri niin: jälkiruokia ei tarvitse olla kymmentä erilaista kun oli macaronseja sekä brownie-kakkua, ja leikkeleet olivat todella laadukkaita, ja leipää oli mietitty, että se on tuoretta ja hieman erikoisempaa kuin perus hotelliaamiaisella. Aivan ihana kokemus, menisin koska vain uudestaan, hinta-laatusuhde on mieletön!

Suosittelen, hinta-laatusuhde on yksi parhaista. Menkää!

Lue lisää Fransmannin sivuilta


keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Belge ja huono salaatti

Kaupungin huonoin salaatti hinta-laatusuhteeltaan on ehkä löytynyt. Tällainen pikahuomio tällä kertaa, ei mulla muuta.

YYYH.

Elikkäs käväisin Belgessä jokunen hetki sitten, kun ystävä halusi simpukoita. Ja niitä hän saikin, ne olivat erittäin maukkaita. Minä sitten päätin tilata herkullisen kuuloisen Belgen maalaissalaatin, hinta 17,10€. Kuulosti listalla hyvältä: Pulled chicken -kanaa, pekonia, neidon salaattia, kirsikkatomaattia, neulapapuja, yrttiperunasalaattia, granaattiomenaa, oliiveja, limettiaiolia ja sitrusvinaigrette.

Erityishuomio tuohon "pekonia". Mielestäni se on monikkomuoto eikä tässä salaatissa nyt ollut kuin yksi kuivahtanut pekoni. Tuo pulled chicken oli selkeästi valmiskamaa ja pavut myös. Annos siis oli vain koottu valmiista aineksista. Hyi S-ryhmä taas sen kerran: 17€ tästä ei ole lähelläkään kohtuullista. Liha oli valuvaa ja oudon makuista, ja salaatti ei ollut kovin iso. Ja nämä ainekset tuntuivat eilisen kamoilta, vaikka periaatteessa näistä listalla mainituista aineksista saisi oikeasti ihan hyvääkin aikaiseksi.

Pliis syökää salaattinne muualla, Belge toimii simpukoihin ja viinilasilliselle.

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Grill It! pop up Helsinki

"POP UP viikonloppuina kaikki on suurta; olemme kattaneet lihavadeillemme hiiligrillin ylpeyttä, pitkään haudutettua possua ja härkää. Kylkeen katamme lisukkeet valintasi mukaan sekä keittiön parhaimmat soosit. Jos olet Hän joka rakastaa lihaa, etkä pelkää isojakaan lasikokoja, tule paikalle sellaisena kuin olet, niin mekin teemme! " - Grill It! Helsinki

Grill It on itselle aina hieman tarkoittanut "vain" hotellin ravintolaa. Sain kutsun vierailla Radisson Blu Royal Helsingin yhteydessä olevassa Grill Itissä tuossa pari viikkoa sitten, testaamassa uutta pop up -konseptia. Noh, ensinnäkään pop up ei tarkoita mitään, vaan tässäkin tilanteessa teki mieli kysyä "niin mikä pop up". Siis onko vaikkapa Grill Itin oman Meat Bar pop up, Liha pop up, vai mikä? Konseptointi siis ehkä hieman jäänyt vaiheeseen, mutta ei anneta sen häiritä. Meno oli silti kiva.

Varattu meille!

Kannattaa ottaa pöytä kadun puolelta, on tunnelmallisempi.

Pop up viikonloppu tarkoittaa, että Grill Itissä on tarjolla rentoa ruokaa ja paikasta tehdään rennompi. Pöydät vuorataan voimapaperilla ja siihen kirjoitetaan tussilla iskulauseita ja varauksen nimi. Hieno idea, oikein hauska! Paikkahan on oikeasti ihan kivasti sisustettu, jos ottaa pöydän hieman poispäin baarista. Baarin alue siis muistuttaa siitä että ollaan hotellissa.

Olimme syömässä myöhäistä lounasta klo 15.30, ja oli ihanan hämärää ja tunnelmallista. Paikka alkoi jo täyttyä viiden pintaan, eli melkoisen suosittu tämä pop up -konsepti tuntuu olevan! Aloitimme tarjoilijan suosituksella raparperi gin tonicilla, joka oli erittäin hyvä. Hauska tapa tarjoilla purkista drinkit (tai siis tämähän oli in joku pari vuotta sitten mutta S-ryhmä herää aina vähän myöhään), mutta olisin toivonut vielä sitä kantta ja raidallista pilliä niinkuin markkinointimateriaaleissa oli..


Raparperi GT purkista


Lihat: Beef ja Pork. Näyttää vähältä mutta voi pojat, ruokaa oli todella paljon.

Pahoittelut huonosta kuvaaadusta, muta tässä silti close uppia ruuista.

Koko tämän pop upin idea on hyvä liha ja grilliruoka street food -henkeen, tai niin, että annoksia ei asetella turhan tarkasti. Tilasimme kaksi eri lihalautasta, Beefin ja Porkin, ja kumpaankin sai valita kaksi kastiketta ja kaksi lisuketta. Alkuun tuli erinomainen vihreä salaatti granaattiomenan siemenillä (trendin harjalla), joka sekoitettiin pöydässä ja jaettiin lautasille. Täytyy sanoa että tämä on ehkä kaupungin paras vihreä salaatti, tsiisus se kastike oli hyvää. Lisukkeiksi lihoihin meillä oli mm. bearnaise- ja chiminchurrikastikkeet ja parmesanranskalaisia ja coleslaw -salaattia. Molemmat lihalautaset olivat melko isoja ja maittavia. Lihaa oli runsaasti, ja kastikkeet sopivat niille kivasti. Hyvää oli, tosin melko kallista. Jos haetaan street food -viboja ja kahden hengen lounas kustantaa 98€, ei olla ihan samalla linjalla. Tilasimme toki kaksi GT:tä ja kaksi lasia ihanaa Matsu El Picaro -punaviiniä, sekä lihalautaset, mutta ei tämä nyt ihan sieltä edullisimmasta päästä ole. Vähän ketutti kun ei tajuttu hintaa ensin, että niin, tarjoilija osasi hyvin myydä meille juomat, joita emme ajatelleet tilaavamme, ja loppulasku oli sen 98€. Mietimme vain, että ei tämä nyt niin hyvää ollut... Samalla summalla saisi kyllä kolme aidosti hyvää ruokalajia ja lasin viiniä yksityisen pitämässä ravintolassa, otetaan vaikkapa Lusikka tai Ravintola Aito.

Tunnelmaa, Earth Houriin valmistautumista.

Kaiken kaikkiaan ihan jees, mutta karmaiseva lasku, tai lähinnä siksi ettemme ajatelleetkaan tilaavamme alkoholia ja yht'äkkiä meillä olikin GT:t ja punkut edessä. Hyvä myyjä siis. Eihän nuo ruoat superkalliita olleet, kyllä se oli se juoma joka kalliiksi tuli tällä kertaa.

Mutta, jos haluatte käydä testaamassa tämän pop upin, se on seuraavan kerran Radisson Blu / Grill It Helsingissä 8.-9.5. & 22.-23.5. : LUE LISÄÄ TÄSTÄ.

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Hotelliaamiaisella: Radisson Blu Royal

Rauhalliset viikonloput ovat ihania. Niihin kuuluu myös hyvää ruokaa ja hitaita aamuja. Me päätimme hemmotella itseämme eräs sunnuntai, ja lähdimme naapuriin hotelliaamiaiselle.

Radisson Blu Royal hotelli sijaitsee Kampissa, Runeberginkadulla. Super Breakfast -konseptin aamiainen maksaa 15€ (normihinta 21€), ja Cityshopparilla saa kaksi aamiaista yhden hinnalla. Tällöin hinta määräytyy normihinnan mukaan, eli 10,50€ per nuppi. Ei ollenkaan paha, brunssitasoinen aamiainen puolet halvemmalla kuin brunssit! Aamiainen on auki viikonloppuisin klo 11 saakka, joten melko aikaisin pitää olla liikenteessä brunssiin verrattuna.

Ensimmäinen erä

Jugurtteja kansainväliseen makuun

Perusjutut

Lisää perusjuttuja. Lohi oli muuten kammottavan makuista! Jotain vikaa siinä oli, totesimme.

Erityismaininta siitä, että erikoiskahvit kuuluvat hintaan. Tosin niitä pitää tajuta kysyä, missään ei näistä lue.

Hintaan kuului myös munakkaat haluamallasi täytteellä.

Jälkiruokapöytä oli todella perus, ja brie oli niin pahaa etten syönyt sitä ollenkaan.

Aamiainen oli melko perushotelliaamiainen, mutta muutamilla erikoisjutuilla höystettynä. Onhan tämä todellakin Super Breakfast, ja tuohon 10,50€ todella hyvä. Mutta parannettavaa aina löytyy; raaka-aineet eivät olleet laadukkaita noutopöydässä, briessä ja lohessa jotain todella pahasti vialla. Erikoiskahveista voisi olla maininta. Vohvelit olivat valmiiksi paistettuina lämpölampun alla, parempi olisi jos ne paistettaisiin asiakkaan toiveesta. Mutta suurin ongelma tosiaan erittäin halvat ja tavalliset raaka-aineet. Verrattuna esim. Sokos Hotelin aamiaiseen, tässä ei laadussa ole mitään enempää, vaihtoehtoja vain löytyy paremmin.

MUTTA, siis täysi suositus tälle aamiaiselle, sillä kyllähän oli aivan mahtavaa saada tuolla hinnalla näin hyvä aamiainen. Mutta normihinnalla 21€ en söisi, silloin käyttäisin rahani laadukkaampaan brunssiin.

Käykää kokeilemassa! Radisson Blu Royal, Runeberginatu 2, 00100 Helsinki.

lauantai 11. huhtikuuta 2015

Cholossa taas! Meksikolaista ruokaa Helsingissä

Käväisin taas pitkästä aikaa Cholossa. Cholo on näppärä paikka, jos haluaa edullisesti hyvää ja nopeasti valmistuvaa ruokaa. Pikaruokala siis :)

Sisustus noudattelee autenttista fiilistä. Erityishuomio lautasliinatelineisiin, jotka menivät korniuden puolelle..

Cholo tarjoaa meksikolaista katuruokaa edulliseen hintaan. Kaikki annokset maksavat 9,80€. Alkuun valitset, missä muodossa annoksesi tulee: burrito, naked burrito, tacos ja tostadas. Tostadat on AINA olleet loppu kun minä pääsen paikalle, ja niitä haluaisin maistaa. Argh. No mutta, sitten valitset lihan tai vegeversion, ja kastikkeen. Tilaus tuodaan pöytään viiden minuutin kuluessa (yleensä). Huomioi, että nämä kaverit puhuvat ilmeisesti vain englantia.

Chicken tacos.

Minä valitsin viimeksi kanatacot medium-hotilla kastikkeella. Kestän tulisuutta kyllä jonkin verran, mutta huh heijaa meinasi tämä jäädä syömättä, oli niin spicy! En tiedä kämmäsikö kokki jotain kastikkeiden kanssa, mutta minulla ainakin nenä vuosi kun söin... Ehkä kanan marinadi oli tulista, muta sitten siitä pitäisi kyllä olla erikseen maininta. Söin kuitenkin! 

Ruoka on hyvää ja erittäin edullista, joten vahva suositus. Autenttisia makuja helpossa pikaruokalaympäristössä. Kaikki annokset vain sen 9,80€.

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Ihanan viikonlopun tunnusmerkit

Viikonloput ovat ihania. Ja rentouttavia. Ja silloin herkutellaan.

Minä ja moni muukin painottaa ruokailuissaan viikonloppua, jolloin on aikaa nautiskella. Pienetkin jutut saavat ruokaihmisen hymyn huulille, kuten juuri sopiva viini+ruoka mätchi tai loistava leipä. Tässä kootusti instagramista kuvia tililtäni ms_tiia, sillä monet teistä eivät seuraa minua siellä. Minun viikonloppuiloja viime ajoilta:

Stockmann Bakeryn aprikoosi-hasselpähkinäleipä.

Ystävä laittoi viestiä, lähenkö leivoskahveille eräänä perjantaina. No lähdinhän minä, mutta vaihdettiin kahvit samppanjaan!

Perjantai-iloja töissä, uusi tuote joka on kaunis kuin kukkanen.

Hotelliaamiainen (tai tässä vaiheessa jälkkärilautanen) Radisson Blu Royalin herkkuaamiaisella.

Tryffelirisotto ja lasi samppanjaa Murussa.

Jos haluaa samppanjaa ja nachoplatterin, pitää niitä saada vaikkei tuo yhdistelmä se paras olisikaan :D

Valoisan kevätpäivän kunniaksi proseccoa.

Strindbergin aamiaista saa koko päivän, miten hienoa!

Ystävä oli laittanut iltateelle herkut ihanasti ja että niitä olikin paljon!

Herkkuja herkkujen perään. Välillä ihmettelen miten olen välttynyt lihomasta satakiloiseksi :D

Mutta nautintoja pitää olla, ja ne voivat olla pieniä asioita.

Ihanaa viikonloppua ja hauskaa pääsiäistä!