maanantai 28. syyskuuta 2015

Minne viedä ulkomaalainen vieras?

Tuossa pari viikkoa taaksepäin saimme vieraaksi vaihtarikaverini Hong Kongista. Piti löytää paikka, joka olisi hyvän ruuan paikka, suomalaisia makuja, mutta ei ryöstöhinnalla. Eli ketjupaikatkin olivat ihan ok vaihtoehto, sillä eräs seurueestamme ehdotti Zetoria. Nooh, sanoin, ettei nyt ainakaan Zetoriin mennä, ei tarvitse olla niin fancy paikka muttei nyt ihan tuo traktori-räkäläkään. Riippuu tietty vieraasta, mutta tämä kaveri tykkää hyvästä ruuasta niin Zetor nyt ei ole se paikka, edes tunnelmankaan puolesta.

Perunavohveli: kylmäsavustettua kirjolohenmätiä, punasipulia sekä smetanaa. Tämä oli oma lempparini snapaksista.

Päädyimme sitten Kaarnaan. Ja juu, HOKin ketjumesta ja sillai, mutta ei tässä valittamista ollut, päinvastoin! Ja kiva katsella kadun vilinää Mannerheimintiellä + vieraan oli helppo löytää tämä paikka. Olin käynyt täällä pari kertaa aiemminkin, ja vaikka kuinka ruoka-natsi olen, täällä ruoka on aina ollut oikein hyvää. Sellaista ettei yritetä liikaa vaan lautaselta löytyy rehdisti sitä mitä on luvattu.

Leipäjuustoa, tattimajoneesia, punaherukoita sekä murennettua saaristolaisleipää.

Graavilohta, lohimoussea, tillimajoneesia sekä murennettua saaristolaisleipää.

Nautimme  alkuun pieniä alkupaloja Snapas-listalta ja pääruuat. Erityisesti nuo snapakset olivat hyvä vaihtoehto esitellä suomalaisen ruuan hienoutta pieninä annoksina. Otime useamman ja maistelimme ristiin, niin että kansainvälinen vieraamme pääsi maistamaan kaikkea. Ja hän tykkäsi jopa mädistä, jota moni suomalainenkin vierastaa! (Snapas = suomalainen tapas)

Pääruuaksi minulla oli annos nimeltään Smørrebrød mereltä:
pintasavusiikaa ja graavilohta Coquusin maalaisleivällä sekä kananmunaa. Ai että!

Kaikki maistui, ja vieraamme nautti. Hyvä kokemus ja ehdottomasti suosittelun arvoinen. Ilman niitä S-ryhmän mainoksia ympäri ravintolaa en olisi uskonut, että kyseessä ketjupaikka, sillä täällä tehdään ruoka ihan itse, eikä ainakaan tuntunut siltä, että puolivalmisteita käytettäisiin. Njams!

Kaarna, Mannerheimintie, Helsinki. Hyvä paikka viedä ulkomaalainen vieras ja nauttia itsekin!

torstai 24. syyskuuta 2015

Helsingin parhaat pikaruokapaikat - fast casual

Helsinkiin on viime aikoina tullut paljon tällaisia fast casual -ravintoloita, eli rentoja ravintoloita, joissa on tyyliä, ja ruuan saa nopeasti ja edullisesti. Fast casual on nyt trendikästä, ja monet ravintolayrittäjät haluavat kehittää oman casuaalimman konseptin omasta menestysravintolastaan, ja toki aivan uusiakin ruokasuuntauksia on havaittavissa. Kuluttajat haluavat selvästi syödä useammin ulkona, mutta edullisemmin ja rennommin. Brändäys on näissä kaiken a ja o, mutta toki sillä ruuallakin on merkitystä. Tässä hieman vinkkejä Helsingin uusiin (ja vanhempiinkin) nopeisiin ravintoloihin.


Pizzarium, Kluuvi, Helsinki




Helsingin ehkä uusin tulokas, roomalaista levypizzaa a' 3,90€. Turusta kotoisin, laadukas pizzapohja ja täytteet, ystävällinen palvelu. Saat alle kympillä pari slicea erinomaista pizzaa ja lasin limua.


Kampin hodari & hummeri, Kamppi, Helsinki




Tämänkin olen testannut, tosin siellä edellisessä paikassa, kun tämä Murun omistajien pikaruokapaikka sijaitsi Kaartinkaupungissa, Pastiksen naapurissa. Huhut kertovat, että taso on laskenut mestan muutettua Kamppiin, mutta tiedä häntä, pitäisi käydä kokeilemassa. Hodarit n. 7-9€ ja ranskalaiset (on muuten hyviä!) n. 4€. Viimeksi otimme parmesan-ranet, mutta välilä tarjolla myös tryffelisuolalla maustettuja ranskalaisia. Hummeria ei kuulemma juuri kukaan tilaa, mutta sen hintaluokka n. 30€ / puolikas hummeri.

Friends & Brgrs, Aikatalo, Helsinki



Laadukkailla raaka-aineilla on suuri merkitys tämän hampurilaispaikan omistajille. Ranskalaiset tehdään itse tuoreista perunoista, ja liha jauhetaan joka päivä paikan päällä. Edulliset hinnat ja mielestäni Helsingin ehkä paras burgeri, ainakin omassa hintaluokassaan. Hampurilaisateria 11-14€.

Ahorita, Kluuvi, Helsinki




Tämän kävin testaamaassa heti avajaisviikolla alkukesästä muistakseni. Konseptia on sittemmin hieman muutettu ja kuulemma sähläyskin on vähentynyt. En olisi missään nimessä astunut tänne enää jalallanikaan sen ensikosketuksen jälkeen, mutta pitäähän ensimmäisen viikon sähläys antaa anteeksi. Saimme väärät ruuat yms., ja ketutti kovin se meno kiken kaikkiaan, mutta ystävän kommentit antoivat ymmärtää että nyt kaikki toimii ja ruoka maistuu. Täytyy testata. Ateriat n. 12€, tacot 4-10€.

Momotoko, Yliopistonkatu, Helsinki




Ramen-keittoa, aahh! Pitkään odotettu lisäys Helsingin ravintolaskeneen, nimittäin pikaruokapaikka (eli edullinen), josta saa tätä ihanaa keittoherkkua. Itse en ole vielä ehtinyt testaamaan, paikka aukesi vajaa kuukausi sitten. Annokset n. 15€, lounaalla käsittääkseni edullisempaa. Odotan innolla! 


Ja sitten tietysti on seuraavat, jotka ovat jo hieman vanhempia, mutta toimivat aina, olen itse ne testannut ja hyväksi havainnut:

Cholo


Meksikolaista pikaruokaa keskustan kulmilla, n. 10€.

Street Gastro


Hieman parempia leipiä, löytyy useammasta lokaatiosta Helsingistä, uusimpina Iso-Roba ja Hernesaaren ranta. Lievät n. 9€.

Döner Harju


Sitä parempaa kebabia Kalliossa, n. 10€.

Fafa's


Todella maukasta falafelia, ja pitoja lähi-idän henkeen. Kun maistat Sabich-pitaa, voit silmät kiinni kuvitella olevasi Jerusalemissa. Todella hyvät bataatti-ranet. Pitat n. 8-9€. Löytyy muutamasta eri paikasta Helsingissä.

Kaikki kuvat ravintoloiden omilta sivuilta, paitsi tuo Friends & Brgrs.

maanantai 21. syyskuuta 2015

Friends & Brgrs Helsinki

No nyt se on testtattu! Koko kesän piti käydä Friensds & Brgrs burgereilla, mutta nyt vihdoin pääsin upottamaan hampaani tähän Helsingin parhaimman hinta-laatusuhteen hampurilaiseen.

Meitä oli kolme kaverusta :)

Ystävien kanssa, mikä jottei. Hyvä meinkinki ja sopivat hinnat.  Ateriat 11-14€. Kannatetaan!

Friends & Brgrs, Aikatalo, Helsinki.

torstai 17. syyskuuta 2015

Turkuvinkkejä: Pizzarium

Kävimme tosiaan juhlimassa Turussa tuossa loppukesästä, ja nautimme täysillä Turun ruoka- ja juomatarjonnasta :)

Siinä sitten tuli testattua muutamakin pitsa, ja Turun Pizzarium oli must-listalla kehuttujen pitsojensa vuoksi (kiitos vinkistä mm. Sivumaku!).

Tiskiltä tilataan.

Ja vaihtoehtoja on paljon...

Konsepti on mieletön: 3,90€ maksavia pitsapaloja, joissa mielettömän simppeleitä ja maukkaita täytteitä. Hyvä pohja ja ystävällinen palvelu, ja edulliset hinnat. Täydellinen pikaruokapaikka! Listaa ei sinänsä ole vaan täytteet vaihtuvat päivän mittaan. Pitsa on roomalaista levypitsaa, joka leikattu annospaloihin ja kypsennetty, ja palat lämmitetään sitten tilattaessa. 

Itse Turun Pizzarium ei todella ollut viihtyisä, mutta ei siinä paikassa valittamista sinänsä ollut kun pitsa oli mieletön. Pizzarium sijaitsee siis Hansakorttelissa, ravintolamaailmassa, joka on, noh, kauppakeskuksen ravintolamaailma...

Olisko ollut kinkku-ricotta ja marinoitu tomaatti-valkosipuli. Ai että!

Mutta Helsinkiläisille iloisia uutisia: Pizzarium on avannut nyt syksyllä paikan myös Helsinkiin! En malta odottaa että pääsen testaamaan, aah, niin hyvä että :) Pizzarium Helsinki löytyy Kluuvista.

Pizzarium, vahva suositus! Turku, Hansakortteli, Kultatalo 3. krs ja Helsinki Kluuvi.

maanantai 14. syyskuuta 2015

Turkuvinkkejä: Tårget

Turku on kyllä ihana kaupunki. Ja siitä tekee vielä ihanamman kaikki mahtavat ruokapaikat, joita helsinkiläinen kirjoittaja aina himoitsee. Kesälomalla pitää aina käydä kerran vähintään Turussa, ja niin myös tänä vuonna. Mietimme kovasti, minne menisimme syömään, ja vaihtoehtoina oli mm. Kaskis, Pinella ja Mami, mutta haimme nyt ehkä jotain rennompaa (lue: edullisempaa). Tällä kertaa Turussa pääsin testaamaan Tårgetin, Pizzariumin sekä Tintån, Turun klassikon, ja kaikki olivat oikein hyviä valintoja.

Tårgetin sisustus iski meihin kaikkiin, oikein trendikäs mutta silti lämmin tunnelma.

Tårgetissa kävimme casuaalilla illallisella tyttöporukalla. Olimme mielissämme edullisesta listasta ja viinitarjouksista (mm. puolikas rosé-pullo 10€). Aloitimme samppanjalla (lasi 9€, not bad!) ja jatkoimme rosélla iltaa.

Tapas-lajitelma kahdelle riitti ähkyyn asti meille neljälle.

Ystävän todella herkullinen rapurisotto.

Toisen ystävän valinta: punajuuri-vuohenjuustopitsa. Aah!

Minun savulohisalaatti. Voi että kuinka salaatti voi olla hyvää!

Ruokaa oli paljon ja maut hyviä, ja hinta todellakin kohallaan. Tårget osoittautui kaikkien mielestä positiiviseksi yllätykseksi, ja menisimme milloin vain uudestaan. Hyvin tehtyä ruokaa, hyvät raaka-aineet ja sopiva hinta sekä rento tunnelma. 

Kahvit terassilla.

Vahva suositus Tårgetille! Kohtuullinen hintataso, hyvä tunnelma ja laadukas ruoka. Dinneri per henkilö taisi olla n. 40€ luokkaa, johon kuului alkusamppis, jaettu lankku, vähän viiniä, pääruoka ja kahvi.

Löytyy Turusta, Linnankatu 3, Vähätori (joen rannassa).

lauantai 12. syyskuuta 2015

Vielä ehtii nauttia auringosta, siispä Skifferiin!

Vielä tänäkin viikonloppuna voi nauttia kesän viimeisistä auringonsäteistä. Vielä on myös tarpeeksi lämmin käydä haukkaamassa Skifferin liuskat, jos ei ole sitä vielä tänä kesänä tehnyt.

Savulohisalaatti ja Soignon-liuska

Legendaarisessa Soignon-liuskassa on täytteenä mansikkaa, pinajjnsiemeniä, rucolaa ja vuohenjuustoa.

Skifferin piitsoja kutsutaan liuskoiksi, Liuskasaaren mukaan, jossa Skiffer sijaitsee. Skiffer on mukava terassi ja pitsapaikka meren äärellä, ja sinne pääsee joko omalla veneellä tai yhteysaluksella Kaivopuiston rannasta.

Savulohisalaatti oli maukas!

Jos et ole vielä ennättänyt Skifferiin tänä kesänä, vielä ehtii! Pitsat ovat huikean hyviä ja viini ihanaa, ja erityisesti lohisalaatti jäi mieleen, oli niin herkkua. Viinit olivat mielestäni suht edullisia, ja viini kohtuuhintaista: muistaakseni tämä rosé maksoi 35€ pullo (ja Le Petit Balthazar Rosé on omaan makuuni nappivalinta). Ruuat ovat suht hintavia, pitsat ja salaatit jotain 14-19€ luokkaa. Tai ei normaalisti olisi, mutta kun hintoihin tulee aina kuljetuslisä, eli laivaretki, joka maksaa noinkin lyhyeltä matkalta 5€ nuppi. Niin puolikas pullo viiniä, liuskapitsa ja kyyti maksoivat yhteensä about 38€. Ja siis vain kuitenki pitsaa ja viiniä.. Mutta hei, kerran kesässä!

Skiffer, suosittelen! Sijainti Liuskasaaressa, jonne pääsee yhteysaluksella Kaivopuiston rannasta, Cafe Caruselin vierestä.