torstai 17. joulukuuta 2015

Lontoon pikaruokaa: Hummus Bros

Hummus Bros on juuri sitä mitä Lontoon ruokaskene tarjoaa kiireiselle matkaajalle: nopeaa, hyvää ruokaa ja paikan jossa voi huoletta istuskella ihan yksin. Ja ilmainen wifi, ai että.

Hummus Bros tarjoaa nimensä mukaan hummusta eri muodoissa pikaruokatyyliin. Edullista ja maistuvaa, huikea konsepti! Halusin tänne jo asuessani Lontoossa, mutta silloin paikka oli suljettu remontin vuoksi. Nyt paikkoja oli auennut useampia, ja yksi niistä näppärästi aivan keskustassa, Sohossa.

Menu: hummusta.

Hummus + Chicken & Falafel Salad, 7,15£.

Valitsin listalta hummus bowlin kanan ja falafelien ja salaatin kera. Kaikkiin annoksiin kuuluu lisäksi pitaleipää. Tuoretta, raikasta ja aivan huikean hyvää! Falafelit olivat yhdet parhaista koskaan syömistäni, ja voin kertoa, olen syönyt niitä aika paljon... Ja vieläpä edullista ruokaa: annokseni maksoi 7£ noin suunnilleen. Ja Sohon paikassa oli mukava syödä yksin kun katseli ohikulkevia ihmisiä kadulla. Ja wifi toimi. Täydellinen pikastoppi reissulla ja hyvää ruokaa. Vahva suositus!

Mmm, falafel.


PS. Voisiko joku perustaaa tällaisen Suomeen, ns. Sandron pikaruokakonseptin? 

Hummus Bros, eri toimipisteitä Lontoossa, katso lisää tästä.

keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Lontoon reissu 2015: ravintolavinkkejä tulossa

Olen takaisin Suomeen muuton jälkeen käynyt Lontoossa vuoden välein. Täydellinen kaupunkiloma: tutut reitit, upeita ruokapaikkoja, ison kaupungin tuntua ja parhaat shoppailumahdollisuudet. Joten, taas lähdin matkaan joulun alla niinkuin viime vuonnakin, ja tietysti ravintolat ja ruoka näyttelivät isoa roolia reissullamme.



Lontoon ruokapaikkojen määrä on mieletön, ja välillä itselläkin menee sormi suuhun kun pitäisi miettiä, missä eniten haluaisi syödä. Ja suunnittelu on tärkeää, sillä viiden päivän reissulla ei vain yksinkertaisesti ehdi kaikkiin paikkoihin herkuttelemaan minne haluaisi.

Starbucksin Gingerbread Latte on must!

Tällä reissulla pääsin syömään seuraavissa paikoissa, ja lähes kaikkia voin suositella. Kerron seuraavissa postauksissa enemmän jokaisesta paikasta. 

Hummus Bros
Borough Market
Jamie's Italian
Giraffe
Koya Bar
Modern Pantry
Honest Burgers
Brick Lane Market
Flat Iron
Appestat Café Angel
Galvin at Windows

Näistä paikoista tulossa juttua, ainakin osasta, niistä mainittamisen arvoisista. Ja tietysti matkalla kului kahvia eri paikoista, ja omani nappaan yleensä Starbucksista tai Pret a Mangerista, jossa on muuten ketjukahviloiden parhaat leivät.

Tuliaisia itselleni ja muille.

Ja tuliaisia toin tietysti eniten lempiruokakaupastani, Marks & Spenceriltä :)

Stay tuned for London tips!

lauantai 12. joulukuuta 2015

Kortteliravintola Kruna

Kävimme aika ex-tempore syömässä ystäväni kanssa kortteliravintola Krunassa. Paikka yllätti rentoudellaan, sillä yleensä Royal Ravintoloiden pyörittämät paikat ovat melko fiinejä. Kruna ei sitä ollut, vaan mukavan simppeli ja sympaattinen, todellinen kortteliravintola. Paikka ei ole niin siisti kuin kuvat sen nettisivuilla antavat ymmärtää. Hieman kallis tosin kortteliravintolaksi, vai kuvittelenko vaan? Ihan ok kokemus kaiken kaikkiaan.

Ystäväni otti maa-artisokkakeittoa ja paahdettuja pähkinöitä.

Päivän alkuruoka, muistaakseni graavisiikatartar. (Juu, tiedän, tämä oli jo toinen viikon sisään!)

Söimme alku- ja pääruuat, ja kaikki maistuivat. Mikään ei ollut suurta tajunnanräjäyttävää, vaan ihan hyvää. Miinusta siitä, että edes maa-artisokkakeiton kanssa ei tarjottu leipää, vaan meille tuotiin hapankorppua ja Kallen mätitahnaa. Siis mitä??!!! Kyllä, Kallen mätitahnaa! Ja hapankorppua! Kuulostaa ehkä sympaattiselta mutta sitä se ei todellakaan ollut, vaan kiukkuhan siitä vaan tuli. Höh.

Ystäväni pääruoka: paahdettua siikaa ja rapupastaa.

Pääruokani: haudutettua karitsanniskaa ja valkosipuli-perunapyreetä.

Ruuat olivat siis ihan ok, oikein mainiot kortteliravintolan tasoon. Listalta löytyy myös simppelimpiä vaihtoehtoja, kuten burgeria. Täytyy kyllä sanoa muutama miinus. Ystäväni etsi rapupastastaan rapuja, niitä ei ollut. Kävi ilmi, että pastassa on vain rapu-aromia, ei rapuja itsessään. Great. Emme tienneet. Ja minun pääruokani, noh, ihan hyvää mutta en tilaisi toista kertaa. Melkoisen turha ruoka. Kotiruokaa, tosiaan, mutta noilla Royalin hinnoilla odottaisi pikkaisen parempaa näiden pääruokien kohdalla: molemmat annokset ovat suht edullisista raaka-aineista ja maksoivat a' 23,80€. Alkuruoat olivat jotain kympin molemmin puolin.

Kruna oli ihan viihtyisä ja helposti lähestyttävä, mutta hyvin pubimainen. Palvelu oli enemmänkin baarityylistä kuin ravintolahenkisyä, mutta ehkä se oli tarkoituskin. Mutta kun kaksi ruokalajia ja limu kustantaa lähemmäs 40€, niin toivoisi kyllä kunnon palveluakin, ja että ruoka olisi selvästi herkullista.  Mutta voihan tänne toistekin mennä kivan rennon tunnelman vuoksi.

tiistai 8. joulukuuta 2015

Ihana illallinen Pastiksessa

Pääsin muutama viikko sitten syömään Pastikseen oikein pitkän kaavan kautta. Ihana ystäväni vei minut Pastikseen syömään, ja alkuun otimme tietysti samppanjaa, niinkuin meillä on tapana. Ilta jatkui hyvän ruuan ja juoman merkeissä ensin Pastiksessa, ja sitten muutamilla lasillisilla uudessa BasBasissa. Pastis oli mahtava, kuten aina, ja uutuus BasBas vaikutti ihan mielettömältä paikalta. Sinne on pakko päästä syömään lähiaikoina.

Pahoittelut jo etukäteen pimeistä ja erityisen huonoista kuvista (ihan kuin tässä blogissa ne olisivat koskaan huippuja olletkaan), mutta sama homma kuin aina Pastiksessa, paikka on tunnelmallinen joka tarkoittaa melko hämärää.

Pastiksessa pyysimme listan ulkopuolelta alkuun hieman ankanmaksaa ja briossia, ei jatkoon, virhe. Mutta onneksi illan ainoa. Sitten jatkoimme alkupaloilla, jaoimme etanat ja kalaa, muistaakseni kyseessä oli graavisiikatartar. Molemmat olivat oikein hyviä, erityisesti etanoiden upea liemi jäi mieleen.

Etanat roquefort-kastikkeessa.

Graavisiikatartar, jos muistan oikein.

Pääruuaksi otimme oikein kunnolla lihaa, kun muistin että varsinkin kuvepaisti on aiemmin ollut täällä lempparini kaupungin parhaan bearnaisekastikkeen kera. Ja painotan, olen bernaise-ekspertti, ja Pastiksen bearnaise on täydellinen! Jaoimme kaksi lihaa, lisukkeina päivän kasvikset ja ranskalaiset.

Kuvepaisti, ylhäällä sivussa päivän kasviksia ja pikkukasarissa SE bearnaise.

Pastiksen ranskalaiset tarjoillaan söpöstä korista.

Entrecote maustevoilla, njams!

Koska en ole jälkiruokaihmisiä, tällä kertaa makeaksi riitti muutama pikkuherkku ja espresso. Ja tuon lihamäärän jälkeen ei enää mitenkään kyennyt tilaamaan jälkiruokaa jo pullottavaan massuun. Toisella kertaa sitten :)

Saimme erityisen ihanasti koristellut petit foursit, kiitos Henna :)

Viinit olivat oikein huippuja ja toiveitamme kuunneltiin hyvin. Tunnelma oli tuona torstaina kiireinen mutta lämmin, ja kaiken kaikkiaan Pastiksesta jäi taas mielettömän hyvä fiilis niinkuin aina. Hyvä ruoka, loistava seura ja hyvä palvelu takaavat mahtavan illan. Suosittelen!